Signum 2/2023 on julkaistu

Signumin uudesta numerosta voit lukea artikkeleita niin kansainvälisestä kuin kotimaisesta kirjastoalan yhteistyöstä. Tarjolla on Susanna Parikan ja Anne Lehdon artikkeli Pohjoismaisten yliopistojen yhteistyöorganisaatiosta ja sen puitteissa toimivasta Library Groupista. Toisenlaisen näkökulman kansainväliseen työskentelyyn tarjoaa Ritva Niskala, joka muistelee kirjastouraansa liittyviä tehtäviä Mosambikissa 1990-luvun puolivälin jälkeen. Standardien tuottamisen prosessia ja siihen liittyvää kansainvälistä yhteistyötä esitellään Juha Hakalan artikkelissa.

Kotimaisia aiheita uudessa lehden numerossa ovat muun muassa rinnakkaistallennuksen kehittäminen lean-menetelmin avulla sekä artikkeli keväällä pidetystä dataviittauksia käsitelleestä seminaarista. Myös juttusarja STKS:n työryhmistä jatkuu: tästä lehdestä voi lukea esittelyn Kirjastojuridiikan työryhmän toiminnasta. Juridiikan teemoja käsittelee myös artikkeli kirjastoihin liittyvistä tekijänoikeuslain muutoksista.

Signumin tuoreen numeron löydät täältä: https://journal.fi/signum/index

Lehden toimituskunta toivottaa rentouttavaa kesää kaikille lehden lukijoille!

PS. Muistathan vastata STKS:n jäsenille tarkoitettuun kyselyyn Signumista, siten voit osaltasi vaikuttaa lehden kehittämiseen.