Call for Presentations: Pecha Kucha -esityksiä STKS:n IL-seminaariin pe 1.11.2019

Haluatko jakaa kokemuksiasi ja tietämystäsi kollegoillesi? Onko sinulla kiinnostava pilotti tai kokeilu?
Haemme esityksiä hyvistä käytänteistä, onnistuneista (ja epäonnistuneista) opetuskokeiluista, menestyksekkäistä pedagogisista uudistuksista.

Ensi syksyn informaatiolukutaitoseminaari pidetään 1.11.2019 keskustakirjasto Oodissa Helsingissä. Pecha Kucha -osion teemana on tänä vuonna verkko-opetuksen saavutettavuus ja tekniikan valjastaminen pedagogiikan käyttöön IL-opetuksessa.

Etsimme Pecha Kucha -esityksiä mm. seuraavista teemoista:
•  Miten opetuksen saavutettavuus ja digitaalinen esteettömyys toteutuvat tai voisivat toteutua verkko-opetuksessa?
•  Miten olet toteuttanut flippausta/etäohjausta/ hybridiohjausta/videoita omassa opetuksessasi?

Lähetä aihe-ehdotuksesi ja 50 sanan selostus (sähköpostitse osoitteeseen mervi.miettinen@tuni.fi) viimeistään 23.8.2019, jonka jälkeen STKS:n IL-työryhmä valitsee saapuneista esitysehdotuksista neljä-kuusi esitystä.
*****************************************************
Pecha Kucha = 20 kuvaa, 20 sekuntia

Mikä on Pecha Kucha?  Pecha Kucha esityksessä puhujalla on esityksessään 20 kuvaa, joista jokaisesta saa puhua 20 sekunnin ajan.

Pecha Kucha -esitys kerrotaan kuvien ja puheen kautta. Ajasta diat valmiiksi PowerPoint-ohjelmassa 20 sekunnin jaksoihin.

Tavoitteena on esitellä ideoita, kokemuksia, suunnitelmia, tai lopputuloksia – tiiviisti ja informatiivisesti kuvia käyttämällä ja niiden pohjalta puhumalla. Jos haluat käyttää tekstiä, pysyttäydy otsikkotasolla tai avainsanoissa. Tällä tavoin kerrottuna esityksen kantava ajatus on mahdollista jäsentää uudella tavalla.

Jos esiintyjiä on kaksi, on hyvä harjoitella esitys huolella ja sopia, kuka puhuu mistäkin kuvasta. Koska jokainen kuva on esillä vain 20 sekunnin ajan, kannattaa esitys koostaa lyhyiden avainsanojen ja ideoiden kautta. Muista rento ote ja huumori – yleensä vähintään yksi dia ehtii vaihtua ennen kuin kaikki sanottava on sanottu, ja silloin on syytä vain jatkaa reippaasti eteenpäin.

Pecha Kucha –muistilista:
• Mieti, mikä on aiheesi ydin ja miten kerrot sen noin seitsemässä minuutissa. Laadi esitykselle runko, jonka mukaan etenet.
• Valitse kuvat esitykseesi. Voit käyttää omia kuviasi tai hakea niitä erilaisista kuvapalveluista kuten Unsplash (muista tekijänoikeudet!)
• Harjoittele, harjoittele, harjoittele.
• Älä ota sitä liian vakavasti – tässä formaatissa saa leikitellä!
• Esitys voi olla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Terveisin,
STKS:n informaatiolukutaitotyöryhmä