Save the date & Call for presentations

Informaatiolukutaitoseminaari: Näkökulmia tietoammattilaisen rooliin ja osaamiseen muuttuvassa tietoympäristössä

Aika: pe 15.11.2024
Paikka: Yrkeshögskolan Arcada, Jan-Magnus Janssonin aukio 1, 00550 Helsinki

Keynote: Hilda Ruokolainen (VTT, Åbo Akademi), Tiedon moninaisuudesta, saavutettavuudesta ja ymmärrettävyydestä: tietoammattilaiset ja hyvän kohtaamisen taidot (tarkentuu)

 

Call for presentations

 Aikaisempien seminaarien palautteiden perusteella, Best practices -esitykset ovat herättäneet kiinnostusta ja innostusta. Tällä kertaa ohjelmassa on varattu niille enemmän aikaa. Toivomme Best practice -esityksiä esim. seuraavista aiheista:

  • Datanhallinta ja sen opetus tai ohjeistus kirjaston vastuualueena
  • Kirjaston rooli avoimessa oppimisessa (esim. avoimet oppimateriaalit, Digivisio ja kirjasto)
  • Tiedon luotettavuuden arvioinnin hyvät käytännöt
  • Pedagoginen yhteistyö tiedonhankinnan opetuksessa tai opiskelijat opetuksen sisältöjen ja oppimateriaalien kehittämisessä ja suunnittelussa 
  • Kansalaistiede ja kirjasto 
  • Käytännön toteutuksia mm. seuraavista aiheista: jatko-opiskelijoiden ja tutkijoiden tiedonhaun tuki, tekoäly tiedonhaun opetuksessa, opiskelijoiden motivointi tiedonhaun kursseilla, avoin tiede ja avoin julkaiseminen tiedonhaun opetuksessa, arviointi, erilaiset tiedonhaun kurssitehtävät ja -materiaalit

Best practices -esitys kestää 15 minuuttia (+5 minuuttia keskustelulle). Esityksen kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

 

Lähetä aihe-ehdotuksesi ja 50 sanan tiivistelmä sähköpostitse osoitteeseen kaisu.clarot@oulu.fi  viimeistään 31.8.2024, jonka jälkeen STKS:n IL-työryhmä valitsee saapuneista esitysehdotuksista 5 esitystä.

 

Tule tekemään IL-seminaaria kanssamme!

Julkaistu 2.5.2024