STKS:n IL-seminaari siirtyy alkutalvesta syksyyn

Informaatiolukutaito

Äkillisesti huonontuneen koronatilanteen ja sen tuomien rajoitusten myötä Informaatiolukutaito-työryhmä on päättänyt siirtää syksylle 2022 seminaarin ”Aukeaako aineisto, tallentuuko data? – Aineistonhallinta, saavutettavuus ja avoimet oppimateriaalit tiedonhaun opetuksessa ja ohjauksessa”. Koemme edelleen, että haluamme seminaarissa mahdollistaa kollegojen vapaamuotoisen tapaamisen kasvokkain, mitä ei ole tällä hetkellä mahdollista toteuttaa terveysturvallisesti. Tiedotamme tarkemmasta ajankohdasta myöhemmin.

Call for papers: Seminaarin teemana on ”Aukeaako aineisto, tallentuuko data? – Aineistonhallinta, saavutettavuus ja avoimet oppimateriaalit tiedonhaun opetuksessa ja ohjauksessa”, ja nyt haemme esityksiä seminaarin Best practices -osuuteen. Haemme esityksiä hyvistä käytänteistä, onnistuneista (ja epäonnistuneista) opetuskokeiluista, menestyksekkäistä uudistuksista etenkin aineistonhallinnan opetuksen saralta.

Jos vastaat johonkin seuraavista kysymyksistä kyllä, tule rakentamaan seminaaria kanssamme!

Pääteema:

  • Oletko sisällyttänyt aineistonhallinnan tai data-arkistojen käyttöä osaksi opetustasi ja ohjaustasi? Miten?

Lisäksi olemme kiinnostuneita seuraavista asioista:

  • Oletko tehnyt oppimateriaalistasi saavutettavampaa? Miten?
  • Oletko jakanut avoimesti omaa oppimateriaaliasi, tai käyttänyt jonkun muun avointa materiaalia omassa opetuksessasi?

Best practices -esitys kestää 15 minuuttia (+5 minuuttia keskustelulle). Esityksen kieli on vapaa.

Lähetä aihe-ehdotuksesi ja 50 sanan tiivistelmä sähköpostitse osoitteeseen kaisu.clarot@oulu.fi. STKS:n IL-työryhmä on yhteydessä kaikkiin ehdotuksen lähettäneisiin.

Julkaistu 11.10.2021