på svenska
in english

Esittely

Vuonna 2009 80-vuotta täyttänyt Suomen tieteellinen kirjastoseura ry. (STKS) on kirjasto- ja tietopalvelualan aatteellinen järjestö, jonka jäseniksi kaikki alan toimijat, niin yksityishenkilöt kuin organisaatiot ja yhteisötkin. Seuran nimestä huolimatta jäsenistömme tulee kaikilta kirjastosektoreilta, eivätkä koulutuksemme suinkaan keskity tieteellisiin kirjastoihin, vaan sisällöt sopivat kaikille aihepiiristä kiinnostuneille, työpaikasta riippumatta. Seura toimii tieteellisenä yhdistyksenä, jonka tarkoituksena on tehdä tunnetuksi tietohuollon merkitystä tuotantotekijänä sekä tutkimus- ja koulutustoiminnan välttämättömänä perusedellytyksenä.

Seura tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden verkostoitua ja tukea muutoksen hallintaan muuttavassa maailmassa ja omassa työssä. Välineinä tähän ovat seuran julkaisema Signum-lehti ja ennenkaikkea aktiivisten työryhmien toteuttamat, alan eri osa-alueisiin keskittyvät, seminaarit ja koulutukset. Vuosittain niitä on tarjolla kymmenkunta. Jäsenistömme tulee kaikilta kirjastosektoreilta, eivätkä koulutuksemme suinkaan keskity tieteellisiin kirjastoihin, vaan sisällöt sopivat kaikille asiasta kiinnostuneille, kirjastosta riippumatta.

Näiden lisäksi STKS antaa lausuntoja kotimaisista kirjastoasioista ja vaikuttaa kansainvälisesti, lähinnä toki tieteellisten kirjastojen toimialueella.

Seurallamme ei ole palkattua henkilökuntaa, luottamushenkilöiden ja toimielinten yhteystiedot löytyvät yhteystiedoista.